Blog

Creatief en Smakelijk: Indonesisch koken met restjes uit de koelkast

Introductie: We hebben allemaal wel eens restjes in onze koelkast liggen die we niet willen verspillen, maar die ook niet genoeg zijn voor een volledige maaltijd. In plaats van ze te laten verkommeren, waarom zou je ze niet omtoveren tot een heerlijke Indonesische maaltijd? Indonesisch eten staat bekend om zijn smaakvolle gerechten en gebruik van kruiden en specerijen. Met een beetje creativiteit en een paar basisingrediënten kun je een smakelijke en verrassende maaltijd op tafel zetten. In dit blogartikel delen we enkele ideeën en tips voor het koken van Indonesische gerechten met restjes uit de koelkast.

Basis creëren

Een basis creëren Voordat we beginnen, is het handig om een paar basisingrediënten in de koelkast te hebben staan. Zoek naar uien, knoflook, gember en chilipepers, want deze vormen de basis voor veel Indonesische gerechten. Daarnaast is het handig om sojasaus (ketjap), vissaus en kokosmelk in huis te hebben. Met deze basisingrediënten kun je al veel smaak toevoegen aan je gerechten.

Nasi Goreng

Nasi Goreng is een populair Indonesisch gerecht dat perfect is om restjes te verwerken. Begin met het bakken van fijngehakte uien, knoflook en chilipepers in een beetje olie. Voeg vervolgens de restjes groenten, vlees of garnalen toe die je in de koelkast hebt liggen. Voeg gekookte rijst toe en breng op smaak met ketjapsaus. Maak het af met een gebakken ei bovenop en serveer met kroepoek voor een knapperige textuur.

Soto Ayam

Soto Ayam is een heerlijke Indonesische kippensoep die gemakkelijk kan worden gemaakt met restjes kip. Begin met het koken van een bouillon . Voeg fijngehakte uien, knoflook en gember toe voor extra smaak. Voeg de restjes kip toe en laat de smaken zich vermengen. Kook wat vermicelli apart volgens de instructies op de verpakking en voeg deze toe aan de soep. Breng op smaak met ketjapsaus, limoensap en chilipepers voor wat pit. Garneer met verse kruiden.

Gado Gado

Gado Gado is een kleurrijk en gezond gerecht dat perfect is om restjes groenten te gebruiken. Stoom of kook de groenten die je nog hebt liggen, zoals sperziebonen, wortelen, bloemkool of broccoli. Maak een pindasaus door pindakaas, water, sojasaus, limoensap en suiker te mengen tot een gladde saus. Schik de groenten op een bord en giet de pindasaus erover. Garneer met gebakken uitjes en serveer met rijst of lontong (gestoomde rijstcake).

Conclusie

Het koken van Indonesische gerechten met restjes uit de koelkast is niet alleen een geweldige manier om voedselverspilling tegen te gaan, maar het stelt je ook in staat om creatief te zijn in de keuken. Met een paar basis-ingrediënten en een beetje improvisatie kun je smakelijke maaltijden op tafel zetten. Dus de volgende keer dat je restjes hebt, denk dan aan de heerlijke Indonesische keuken en laat je inspireren om iets nieuws te creëren!

[KookWebinar] Bami Goreng Recept in 10 minuten

Ilonka online koken

Als eerste in Nederland heb ik een live kook webinar gegeven.

In dit webinar heb ik Bami Goreng gemaakt.
Zonder zakjes. Zonder pakjes.

Ik heb heel enthousiaste reacties gekregen op dit webinar.
Inmiddels is het al meer dan 400x bekeken op youtube!

Ook jij kunt de opname bekijken!

Leuk als je hieronder een reactie achterlaat. Daar kun je ook je vragen stellen.
Deelnemers aan mijn online cursus “Leer in 10 weken een Indonesische Rijsttafel koken waarmee je Vrienden en Familie verrast” ontvangen naast de video ook het Bami Goreng recept e-boek en een handig boodschappenlijstje.

Live Koken Webinar met Indolonka


Hete Kip - online kook workshop

Donderdag 2 oktober om 20.30 uur geef ik een live webinar training.
In dit webinar laat ik je zien hoe je eenvoudig en snel een Indonesisch maaltijd maakt.
Binnen een half uur een heerlijke maaltijd op tafel.

Heb je nu al vragen over het maken van Indonesisch gerechten?
Stel je vraag hieronder!
Een aantal vragen zal ik live in het webinar beantwoorden.

Een webinar volg je online.
Thuis.
Lekker op de bank met je eigen heerlijke kopje koffie.
Of op iedere andere plek waar je internet hebt.

Wat heb ik nodig om deel te nemen?
Je kunt eenvoudig deelnemen met je computer, laptop, tablet of smartphone.
Gebruik je oortjes of de luidsprekers van je computer.
Een microfoon is niet nodig.

Ilonka online kokenBen ik in beeld?
Je kunt mij live zien koken.
Jij als deelnemer komt niet in beeld.

Kan ik ook vragen stellen?
Ja je kunt nu al je vragen hieronder stellen!
Tijdens het webinar kun je via de chat vragen stellen.

Dus schrijf je HIER in voor mijn webinar.

Selamat Makan!

Ilonka
X